Focus Noutati

Ambasadorul Canadei în România a vorbit la Iași despre măsurile Guvernului în economie și justiție

-canada-romania

Aflat la Iași pentru o întâlnire oficială cu municipalitatea, Ambasadorul Canadei în România, Excelența Sa Kevin Hamilton, a vorbit despre noile măsuri ale Guvernului în domeniul justiției, dar și al economiei, acestea aducând probleme bugetelor de investiții ale primăriilor.

“România are o democrație puternică, pentru că zeci de mii, uneori sute de mii de români ies în stradă și protestează pașnic, exercitându-și drepturile democratice. Canada, ca și mulți parteneri internaționali, este preocupată și are aceeași îngrijorare pe care o au mulți dintre protestatari în ceea ce privește reforma în justiție și pachetul de legi care se dezbate în Parlament. Referitor la recentele măsuri fiscale pot spune că principala noastră preocupare este să asigurăm siguranță și predictibilitate pe piața economică. Investitorilor nu le plac schimbările bruște, corupția și semnalele care ar putea arăta că buna guvernare este în pericol, a declarat Ambasadorul Canadei în România.

Primarul Iașului  este de părere că relațiile economice cu Canada pot fi întărite pe viitor.  “Canada este prezentă la Iași cu companii cu 800 – 1.000 de angajați. Poate nu este mult, dar este important că este aici. Avem, desigur, o perspectivă în acest sens și sunt convins că atât Canada, cât și alte state din Uniunea Europeană și America, pot contribui la creșterea economică a Iașului”, a afirmat acesta.

(Sursa: comunicat de presă transmis de Primăria Municipiului Iași)