Audio

AUDIO. IAȘUL ÎN AFACERI: Industria de evenimente

În medie, în Iaşi s-au organizat în anul 2016 un număr de circa 40 de evenimente pe zi. Numărul de turişti înregistraţi în anul 2016 a fost în creştere cu aproximativ 25% faţă de anul 2015 (246.000 de turişti). Dintre aceştia, 41.905 au fost turişti străini, în creştere cu 39,68% faţă de 2014. Bugetul unui turist străin este de aproximativ 100-150 de euro pe zi, iar al unui turist român variază între 50-250 lei pe zi. Anual vin în Iaşi aproximativ 50.000 studenţi ce cheltuie zilnic între 50-150 lei şi participă de cel puţin două ori pe săptămână la un eveniment organizat în oraşul Iaşi.

Ce noutăţi aduce anul 2017?

Sunt planificate a se organiza patru festivaluri şi concerte mari cu peste 1500 de participanţi fiecare. Va creşte numărul evenimentelor în IT & outsourcing cu cel puţin 5% faţă de 2016, fiind planificate a avea loc şi conferinţe internaţionale de business, public speaking şi de dezvoltare personală. Domeniul sănătăţii continuă să fie unul cu foarte multe evenimente, cu cel mai mare impact fiind cele de beauty&wellness, atletice şi de gastronomie cu ingrediente naturale, ce promovează un stil de viaţă sănătos. Marketingul cultural va genera noi evenimente combinate cu evenimente de gastronomie şi oenologie şi se preconizează că va creşte numărul turiştilor cu cel puţin 10% faţă de anul 2016.


iasul-amalia

Ec. Amalia Georgescu are o experienţă de 11 ani în organizarea de evenimente corporate şi private, dezvoltarea de strategii de marketing şi relaţii publice pentru diverşi clienţi la nivel local şi naţional. Absolventă a Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor, Universitatea „Al. I.Cuza” Iaşi, şi a altor specializări şi programe de masterat în România şi Italia. S-a specializat în Marketingul lansării de noi produse, Event Mana­gement, Relaţii Publice şi EventBasedMarketing Strategies. Din anul 2010 a iniţiat propriul business în Iaşi, AGEO Events. Mai multe detalii despre proiectele şi serviciile oferite, pe www.ageo.ro.

Post-ul AUDIO. IAȘUL ÎN AFACERI: Industria de evenimente apare prima dată în Radio Hit.

Powered by WPeMatico