Focus Numarul 13

Care au fost cele mai convingătoare idei de afaceri pentru Juriul „Lei de business tânăr“?  

sigla-lei-de-business

Seara de Gală din 3 noiembrie a reprezentat prilejul de a încheia în mod oficial competiţia „Lei de business tânăr“, demarată de AVISSO pe 15 septembrie. Timp de 45 de zile, antreprenorii la început de drum au fost invitaţi să completeze o aplicaţie pe o platformă online special creată de AVISSO prin care să prezinte o idee de afaceri, să realizeze o descriere în detaliu a produselor şi serviciilor rezultate din afacere, o prezentare concretă a clienţilor potenţiali şi piaţa căreia se adresează, o prezentare a necesarului de spaţiu, echipamente şi personal pentru punerea în operă a investiţiei.

În urma procesului de jurizare, desfăşurat în ajunul Galei AVISSO 10, au fost oferite cele două premii anunţate (precum şi unul special) constând în servicii de con­sultanţă în realizarea planului de afaceri aferent ideii prezentate, asistenţă în i­den­tificarea unor surse de finanţare pen­tru business, servicii financiar-contabile şi servicii de consultanță în promovarea afacerii pentru 12 luni de la data demarării business-ului. 31 de idei de afaceri au intrat în atenţia membrilor juriului şi au vizat proiecte din domenii precum IT, divertisment-recreere, servicii, HORECA etc.

Juriul concursului „Lei de business tânăr“ a avut următoarea componenţă: Dragoş Anastasiu, Preşedintele Eurolines, Paul Butnariu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi, Mihai Chirica, primarul Municipiului Iaşi, conf. univ. dr. Costel Istrate, Preşedintele Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi – filiala Iaşi, Mihaela Măriucă, consultant în afaceri, managing partner AVISSO, Mirabela Miron, preşedinte AVISSO, prof. univ. dr. Robert Şova, Preşedintele Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (Preşedinte al Juriului) şi Adina Tapalagă, Director General SCC Services România.

În urma aplicării grilei de jurizare şi a însumării punctajelor, Premiul I a fost adjudecat de Adrian Onea, un tânăr antreprenor care își dorește să lanseze o afacere în domeniul serviciilor de imprimare 3D. „Proiectul a început în urmă cu 4 ani, dintr-o pasiune, concretizându-se mai apoi într-o lucrare de licenţă. Din dorinţa de a aprofunda cunoştinţele privind imprimantele 3D, am urmărit a­ceastă temă în cadrul masteratelor la fizică și mecanică – sisteme robotizate. Înfiinţarea firmei în domeniu a reprezentat următorul pas firesc pe acest drum, încercând să îmbunătăţesc această tehnologie şi să o ofer publicului larg. Premiul oferit de AVISSO este o surpriză neaşteptată, dar, totodată, şi o oportunitate de dezvoltare. Prevăd că în urma acestei colaborări vom avea parte de rezultate frumoase împreună“, a declarat Adrian Onea. Trofeul şi diploma „Lei de business tânăr“ i-au fost înmânate de către Dragoş Anastasiu, Preşedinte Eurolines, membru al juriului.

castigator-adrian-oneaCea de-a doua idee premiată îi a­parține lui Radu Pavăl, care a propus realizarea de pahare de carton în serie, pentru a încuraja un consum responsabil al paharelor de unică folosință. „Mulţumesc pentru încrederea acordată proiectului meu. Cu ajutorul AVISSO, sunt convins, mi se va îndeplini acest vis, fapt ce mă face extrem de fericit! Apreciez foarte mult campania dumneavoastră, una care ajută tinerii să creadă că mai există o speranţă de a evolua în oraşul lor“, a spus Radu Pavăl într-un mesaj adresat prin intermediul unui reprezentant al său în cadrul Galei. Premiul a fost înmânat de prof. univ. dr. Robert Şova, Preşedintele CECCAR, Preşedintele juriului „Lei de business tânăr“.

Un premiu special în cadrul campaniei a fost oferit de compania AVISSO prin integrarea sa în castigator-ciprian-sluser„International Health Hub“, sub coordonarea ma­naging partner-ului Cătălin Ilie, lui Ciprian Sluser, care a propus ca idee de afacere serviciile inovatoare în domeniul îngirjirii medicale, prin intermediul telemedicinei. „Mi-am dorit mereu să contribui la dezvoltarea societăţii. Premiul special primit pentru ideea de a implementa un serviciu de monitorizare la dis­tanţă a pacienţilor, în special suferinzi de boli cardiace, îmi dă încredere şi mă ajută să realizez tot ce mi-am propus. România a avut și are specialiști în toate domeniile, dar mai cu seamă în domeniul IT și cel medical. După părerea mea, medicina viitorului o reprezintă telemedicina. Datorită ei supravegherea bol­navilor este astăzi posibilă, fără a fi nevoie ca pacientul să meargă la medic. Cu ajutorul tehnologiei, vine medicul la pacient. Astfel, orice abonat al unor servicii telefonice și de Internet poate transmite date medicale și poate primi rezultatele i­mediat. În țara noastră, un procent ridicat din populaţie locuieşte în mediul rural, fapt ce îngreunează traseul către medici“, a declarat Ciprian Sluser, câştigătorul premiului special al campaniei „Lei de business tânăr“.