Dosar Dosar Nr.19 Suplimentul nr. 19

Codecamp Iaşi, ediţie aniversară

codecamp

5-14 mai, Hotel Internaţional

Codecamp s-a născut la Iaşi, în 2008, cu o idee îndrăzneaţă şi un grup de oameni pasionaţi care şi-au dorit să pună România pe harta marilor centre de tehnologie din lume. „Marele vis atunci era să reunim profesioniştii IT într-o serie de evenimente care să favorizeze interacţiunea şi să descătuşeze marea lor forţă creatoare, în ideea de a contrui o comunitate puternică de IT. Începuturile au fost «timide», prima întâlnire fiind organizată sub forma unei serii de discuţii intensive şi aplicate, cu laptopul în faţă, cu un grup de 30 de persoane timp de 3 zile. Efectul a fost însă surprinzător de bun: imediat după finalizare, oraşul a început să freamăte, din ce în ce mai mulţi oamenii au început să ne întrebe când va fi următoarea ediţie. Aşa că nu am aşteptat prea mult şi la a doua ediţie deja ne transformaserăm într-o conferinţă cu 200 de persoane. Iar fenomenul a continuat, dublându-se mereu numărul de persoane implicate şi participanţi, fapt care ne-a dat curaj să ducem totul la nivelul următor. Iată-ne în 2017, după 10 ani, mai mulţi, mai înţelepţi şi mai plini de energie ca niciodată şi cu un plan şi mai măreţ, care vizează dezvoltarea la nivel naţional în cele mai importante centre IT din ţară, dar şi regional, în oraşele mai mici, dar cu un potenţial fantastic de dezvoltare“, rememorează istoria evenimentului Florin Cardasim.

În 2017, evenimente Codecamp vor avea loc la Cluj-Napoca, Baia Mare, Piatra Neamţ, Bacău, Suceava, Timişoara, Chişinău şi, desi­gur, Iaşi. Estimarea este de peste 8000 de participanţi, 300 de speakeri, 30 de comunităţi şi 60 de companii partenere. Evenimentul este unul gratuit, înregistrările au început deja şi trebui rezervat din timp un loc pe http://codecamp.ro.

„Tribut faptului că totul a început la Iaşi acum 10 ani, avem o sărbătoare specială care se întinde pe parcusul unei întregi săptămâni şi care conţine o paletă de evenimente de î­nal­tă calitate şi cu formate diverse, toate cu scopul consolidării comunităţii şi favorizării inovaţiei şi schimbului de cunoştinţe şi experienţă“, adaugă Florin Cardasim. Programul este următorul: 5 şi 6 mai – The Hack, 8 şi 9 mai – Open Days, 10 şi 11 mai – Masterclasses, 12 şi 13 mai – Codecamp International Conference, 13 şi 14 mai – A party to remember.

„Planul e amplu şi frumos, dar cu provocările de rigoare; însă tot sprijinul care vine din ce în ce mai consistent de la comunităţi, speakeri, voluntari şi parteneri, îl fac un demers extraordinar de viu, uman şi plăcut. Şi le mulţumim tuturor pentru că le pasă şi se implică în ceea ce noi credeam că poate fi premiza unui viitor luminos: o comunitate putenică şi vibrantă care şi-a preluat soarta în propriile mâini. Codecamp 2017: 10 ani, 10 conferinţe, întreaga lume este invitată!“, încheie Florin Cardasim, iniţiator al Codecamp