Dosar Dosar Nr.19 Suplimentul nr. 19

Forumul regional Afaceri.ro

afaceri

4 aprilie, Hotel Unirea Iaşi, 8.30-14.00

Misiunea forumului organizat de Arhipelago, MB Event, Bridge și APEC este de a conecta companiile lo­cale la piața economică in­ter­națională și națională. La eveniment vor fi prezente atât delegații economice din regiunile ro­mâ­nești Banat, Crișana și Transilvania, cât și o delegație de antreprenori britanici, condusă de Camera de Comerț din Hampshire. Întreprinzătorii din regiunea de Nord-Est a țării vor avea, așadar, ocazia de a întâlni parteneri strategici, investitori și reprezentanți de top ai unor companii din cadrul acestor delegații, prin intermediul întâlnirilor business-to-business pregătite de organizatori.

Forumul Afaceri.ro Iași 2017 va fi deschis, în cadrul primului panel „Iași: Open for Business”, de prezentări asupra modului în care se realizează afacerile în Iași, la care vor participa: primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, pre­ședintele Camerei de Comerț și Industrie, Paul Butnariu, viceprimarul municipiului Iași, Radu Botez. Va urma dialog cu primarul municipiului Iași, Mihai Chirica și Grațian Mihăilescu, Fondator Urbanize Hub despre cum poate deveni Iașul Smart City, iar prodecanul Facultății de Geografie și Geologie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza“din Iași, Mihai Bulai, va prezenta platforma de promovare turistică „Iasi.travel“. Ulterior, Ovidiu Biber, organizatorul Festivalului Afterhills, și Bogdan Baianu, organizatorul Festivalului Neverwas, vor continua un dialog pe tema „Iași: Orașul evenimentelor”.

Forumul va continua cu panelul: „Oportunități Britanico-Române”, susținut în limba engleză, unde Colin Lovering, Chairman British Romanian Chamber of Commerce, Mark Baulch, Business Development Manager Hampshire Chamber of Commerce, alături de o delegație a oamenilor de afaceri britanici, Raluca Constantinescu, Director for Trade and Investment British Embassy in Bucharest și Călin Huma, President Bridge, vor prezenta: cum să convingem investitorii britanici, pentru ca ei să sprijine ideile noastre de afaceri; cum să sprijinim companiile ro­mâ­nești să se extindă pe piețele internaționale, cum să sprijinim pro­dusele și serviciile românești pentru a deveni celebre pe piețele internaționale. În cadrul panelului trei, „Oportunități pentru managerii și antreprenorii români”, Dan Zaharia, Senior Consultant Extind Management, Peter Barta, Director Executiv Fundația Post Privatizare, Doru Lionachescu, Membru board Banca Transilvania & BT Capital Partners, Octavian Bădescu, fondator și acţionar majoritar Sameday Courier, vor dezbate despre orașul Iași ca nod antreprenorial în context regional și continental; cum să se pregătească com­paniile pentru a atrage investitori și cum să facă din acest lucru o oportunitate pentru export; o­portunități pentru companiile din Nord-Estul României pentru a se extinde pe piețele din Banat, Crișana și Transilvania; oportu­ni­tăți pentru companiile din Banat, Crișana și Transilvania să se extindă pe piața de Nord-Est a României și predicțiile pentru afaceri pentru anul 2021.

În cadrul panelului final, „Antreprenoriat: provocări și drumul spre succes”, fostul ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Florin Jianu, alături de jurnalistul George Onofrei, Angela Achiţei, CEO Util Deco & Preşedinte ADV Romania și Marius Maier, Manager General și Owner CMC GRUP Broker de Asigurare, vor dezbate pe marginea pro­gramului Start-up Nation România, antreprenoriatului social și optimizării afacerilor române.

După prânzul de afaceri cu reprezentanții delegațiilor economice, Forumul Afaceri.ro Iași se va încheia cu o secțiune complexă de networking business to business, cu o durată de trei ore, unde participanții vor putea deschide noi relații de afaceri cu parteneri strategici naționali și inter­na­ționali, investitori potențiali și reprezentanți de top ai companiilor.

„Există o tendinţă în plan naţional de se a încerca găsirea unor soluţii pentru companii de a penetra pieţele externe. Firmele care au o situaţie bună în această situaţie sunt tocmai acelea care au reuşit să spargă bariera exportului. Noi vom aduce la conferinţa noastră foarte mulţi oameni de afaceri din Marea Britanie, o ţară care ar putea constitui pentru noi un hub prin care produsele specifice din Iaşi, din zona industriilor creative în special, să îşi găsească un debuşeu prin care să poată fi vândute în întrega lume“, ne-a declarat Marius Alexa, CEO Arhipelago şi iniţiator al Afaceri.ro. Domnia sa identifică două elemente inovative în privinţa Forumului de la Iaşi din 4 aprilie: „doritorii îşi pot face un cont pe site-ul nostru şi pot trimite întrebarea direct speakerilor, iar răspunsul va fi primit la conferinţă. De asemenea, am creat o serie de sesiuni virtuale de întâlniri. Costurile participării depind de numărul de module achiziţionate, preţul este unul mic în raport cu beneficiile pe care ne străduim să le oferim participanţilor. Încurajăm pe toată lumea să intre în comunitatea noastră prin înscrierea cu un singur click pe site-ul nostru!“.

Înscrierile pentru acest eveniment au loc pe site-ul http://www.afaceri.ro