Focus Noutati

Iașul peste București: interes crescut în rândul profesorilor pentru conferința SuperTeach de sâmbătă

conferintaa

Conferința SuperTeach adună sâmbătă, pe 27 ianuarie, la Iași peste 470 de cadre didactice și părinți din întreaga regiune. Este a doua conferință SuperTeach organizată de inițiatorii proiectului, după cea de la București care a strâns peste 300 de profesori din întreaga țară.

La conferință profesorii vor urmări discursuri motivaționale și vor avea ocazia să participe la workshopuri pe teme cum ar fi impactul Mentalității Deschise în motivarea elevilor, o mai bună înțelegere a tipologiilor lor sau  principii de formare a unor relații sănătoase între mentori și elevi. Cu toții așteaptă să participe la noul eveniment organizat, care va avea loc la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, începând cu ora 09:00. „Mă bucur să văd că acest proiect ia amploare mai repede decât ne-am aștepat. Văd interesul profesorilor, implicarea oamenilor de calitate din afara sistemului de învățământ și cred că vom ajunge să creăm împreună o masă critică ce va genera transformarea acestuia din interior. Schimbarea vine individual, cu fiecare dintre noi”, a spus Dragoș Anastasiu, antrepenor, unul dintre inițiatorii programului SuperTeach.

Conferințele vor fi urmate de un program de formare în implementarea principiilor Mentalității Deschise în educație, un instrument folosit la nivel internațional pentru schimbarea mentalității. Acestea vor fi oferite de Institutul Arbinger, lider mondial în schimbarea mentalității reprezentat în România de Institutul Dezvoltării Personale, iar prima sesiune  din acest program de formare va avea loc pe 9-10 martie la București.

Institutul Dezvoltării Personale implementează deja cu succes la Școala Varlaam din Iași principiile mentalității deschise în educație, inspirând întreaga comunitate de elevi, profesori și părinți să abordeze procesul învățării cu o Mentalitate Deschisă, adică să-l privească pe celălalt ca fiind la fel de important, să țină cont de aspirațiile și nevoile celor din jur”, a spus Cristina Gheorghe, președintele IDP.

Printre speakerii prezenți sâmbătă se numără: Dragoș Anastasiu – antreprenor, Preot Constantin Necula, Cristina Gheorghe – președintele IDP, Oana Moraru – Fondator Școala Helikon, Claudia Chiru – profesor școală primară, Alexandru Ghiță – fondator Educativa, Daniela Ceredeev – profesor MERITO, Vasile Brașovanu – profesor Teach for Romania, Angela Dimișcă – profesor Teach for Romania. Aceștia vor împărtăși celor prezenți la conferință experiența lor în domeniul educațional și antreprenorial.

Temele abordate la workshop-uri:

Workshop 1 – “Outward Mindset for teachers” – Susținut de Cristina Gheorghe și Adrian Timofti, Director Liceul Varlaam

Workshop 2 – “Noua pedagogie a minții și a inimii” – Susținut de Oana Moraru

Workshop 3 – “Matematica în stil singaporez” – Susținut de Claudia Chiru

Workshop 4 – “Creierul și inteligența emoțională” – Susținut de Vasile Brașovanu

Workshop 5 – “Educație non-formală și tehnici alternative de învățare” – Susținut de Daniela Ceredeev

Workshop 6 – Susținut de Angela Dimișcă, profesor Teach for Romania

SuperTeach este o ințiativă care își propune să schimbe sistemul de învățământ din interior sprijinindu-i pe profesori să devină factori ai schimbării prin programe de formare în schimbarea mentalității proprii și a celor din jur. Proiectul SuperTeach este demarat de Fundația Romanian Business Leaders, cea mai importantă comunitate de antreprenori și executivi de top din România, EDUCATIVA și Institutul Dezvoltării Personale. Ințiatorii proiectului sunt Dragos Anastasiu, Felix Tataru, Alexandru Ghiță, Cristina Gheorghe. Susținătorii conferinței de la Iași sunt: Eurolines, GMP Group, Galaxy Design și Școala Varlaam.

(Sursa: Comunicat de presă SuperTeach)