Focus Noutati

Prima reacţie a grupului Iulius Mall după prăbuşirea la nivel internaţional a gigantului Steinhoff, cel mai mare scandal de la final de an de pe pieţele externe

iulian dascalu openville timisoara iulius mall

Pentru prima dată de la intrarea fondului de investiţii Atterbury în acţionariatul Iulius Mall, grupul condus de Iulian Dascălu a ieşit să comenteze care este situaţia asocierii cu acest fond de investiţii, unde gigantul de retail Steinhoff, aflat în mijlocul celui mai mare scandal din acest din final de an, deţine o parte din acţiuni.

„Grupul Steinhoff nu deţine acţiuni directe în cadrul IULIUS. Cele două companii nu au situaţii financiare comune. Compania IULIUS nu este afectată de situaţia în care se află Steinhoff, deoarece nu există o relaţie directă în operarea sau dezvoltarea proprietăţilor noastre. Planurile continuă: finalizarea ansamblului Openville în 2018 şi extinderea reţelei IULIUS MALL la nivel internaţional”, au spus reprezentanţii Iulius.

„Compania IULIUS nu a avut şi nu are o relaţie directă de afaceri cu nicio societate din grupul Steinhoff, nici pe partea de operare a portofoliului de mall-uri, nici pe partea de dezvoltare”, au completat aceştia.

Parteneriatul de tip joint venture 50/50, realizat în vara acestui an, a fost încheiat cu Atterbury Europe. Deţinerea Atterbury în România se realizează printr-o societate înregistrată în Olanda – Atterbury Romania B.V., care este deţinută în proporţie de 100% de Atterbury Europe. Deţinerea indirectă de către grupul Steinhoff se realizează prin acţiuni la nivelul Atterbury Europe.

Grupul Steinhoff nu deţine acţiuni directe în cadrul IULIUS, iar cele două companii nu au situaţii financiare comune.

Cele patru centre comerciale sub brandul IULIUS MALL, lidere de piaţă la nivel regional, au fost dezvoltate în peste 17 de ani de activitate şi reprezintă o performanţă proprie a companiei IULIUS. în continuare, centrele comerciale sunt operate de aceeaşi echipă de property management a companiei IULIUS ca şi până la momentul asocierii, spune Iulius.

„Subliniem faptul că proiectele în curs de dezvoltare, inclusiv ansamblul mixt Openville Timişoara, au fost aprobate de la momentul încheierii parteneriatului, iar resursele financiare sunt asigurate. Planurile de dezvoltare ale companiei IULIUS pe care le are în parteneriat cu Atterbury Europe continuă în acelaşi ritm susţinut ca până în prezent. Obiectivele noastre rămân aceleaşi: finalizarea dezvoltării ansamblului Openville Timişoara şi extinderea reţelei Iulius Mall în regiune, la nivel internaţional”, au explicat reprezentanţii grupului Iulius.

Citiți continuarea pe Ziarul Financiar.