Focus Noutati Promo

Primăria Iaşi va da în judecată Guvernul din cauza modificărilor la Codul Fiscal

mihai chirica primar

Primăria Iaşi va da în judecată, în această săptămână, Guvernul României. Declaraţia a fost făcută de primarul municipiului. Mihai Chirica va cere instanţelor să nu se aplice ordonanţa de urgenţă prin care s-a modificat Codul Fiscal. Nu se ţine cont de autonomia locală şi de legislaţia bugetară, reclamă Mihai Chirica, conform europafm.ro.

Primarul Iașului, Mihai Chirica a declarat că municipalitatea va ataca conținutul ordonanței care afectează autoritățile locale care nu au fost consultate și nu se mai poate vorbi de autonomie locală care este practic distrusă.

Iașul va da în judecată Guvernul României. Mihai Chirica a vorbit de ceea ce a numit o înrobire generală și o dependența totală de autoritățile centrale în ceea ce privește dezvoltarea orașelor. Primarii vor ajunge să cerșească bani, a completat șeful municipalității care precizează că speră să nu fie singurul care va lupta pentru oraș.

A dat exemplul comunei Miroslava care va pierde 1,5 milioane euro, bani pe care-i investea în modernizarea rețelei de drumuri.

Mihai Chirica speră că și alți primari să aibă curaj să vorbească despre situația gravă în care se vor afla anul viitor și să facă același demers ca Iașul.