Focus Noutati

Problema ignoranței autorităților române privind construirea autostrăzii Iași-Târgu Mureș a ajuns în Parlamentul European, la Bruxelles

autostrada iasi targu mures dezbatere parlamentul european

Răsunătorul eveniment ”Uniți pentru autostradă”, organizat de către societatea civilă la sfârșitul săptămânii trecute pe Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt din Iași, a făcut înconjurul României și chiar a depășit granițele țării.

În cadrul unei conferințe organizate la Parlamentul European de la Bruxelles (”Diaspora românească în Uniunea Europeană)”, marți, 7 noiembrie, eurodeputatul Cătălin Ivan a vorbit despre cât de urgentă este construirea autostrăzii care să conecteze Moldova cu celelalte regiuni ale României, dar și cu Europa.

În capitala Europei, la același eveniment, s-a aflat și Petru Movilă, deputat în Parlamentul României din partea PMP, care a punctat în același sens necesitatea realizării proiectului privind autostrada Ungheni-Iași-Târgu Mureș.

De asemenea, săptămâna aceasta, a luat cuvântul în plenul Parlamentului României și deputatul PNL Marius Bodea, care a criticat dur Guvernul condus de Mihai Tudose, susținând că nu acordă deloc importanță proiectului privind construirea autostrăzii A8.

Lanțul uman, organizat de către Asociațiile ”Împreună pentru A8” și ”Moldova vrea autostradă”, în 4 noiembrie, la Iași, a adunat aproximativ 2.000 de ieșeni, care au cerut la unison realizarea de urgență proiectului autostrăzii Ungheni-Iași-Târgu Mureș.

Despre autor

George Onofrei