Focus Noutati

Salariat în 2018: Câte dintre aceste avantaje fiscale îți acordă angajatorul tău?

cod_fiscal

Statutul salariaților după modificare Codului Fiscal. Statutul de salariat îți poate oferi mai multe avantaje fiscale, în conformitate cu legislaţia în vigoare în momentul de față. Vorbim de deducerea personală pentru cei cu venituri mici (și persoane în întreținere, după caz), de deducerea abonamentelor medicale făcute în sistemul medical privat, de acordarea cadourilor de către angajator, cu ocazia diverselor sărbători, de diurne și nu numai.

Deducerile personale pentru cei cu venituri mici

Potrivit Codului fiscal, cei cu salarii mici și, eventual, și persoane în întreținere, pot obține deduceri salariale în fiecare lună, ajungând să plătească mai puțin impozit la stat. Există un prag salarial maximal până la care se poate obține o astfel de deducere și acesta este, mai nou, de 3.600 de lei. Practic, deducerea depinde direct de cât de mare e salariul, raportat la pragul de mai sus, dar și de numărul de persoane aflate în întreținere. Salariaţii care au un venit brut mai mic sau egal cu 1.950 de lei şi nu au persoane în întreţinere declarate angajatorului beneficiază de o deducere personală de 510 lei, de pildă. Iar suma tot crește, ajungând la 1.310 lei, pentru salariații care au patru sau mai multe persoane în întreținere.

Cum să acoperiți o parte din costurile unui abonament medical privat

Românii sunt încurajați să-și facă abonamente de sănătate la clinicile private încă de la începutul anului trecut, când s-a introdus o deducere pentru aceste abonamente în limita a 400 de euro pe an, prin OUG nr. 3/2017. Aici nu vorbim însă de abonamentele medicale pe care le face un angajator salariatului său. Practic, pentru a obține deducerea, e nevoie să prezentați angajatorului contractul de abonament medical. Acesta va opera scutirea, urmând ca la salariu să primiți ceva mai mulți bani. În urmă cu ceva timp, un specialist în domeniul fiscal ne-a explicat că este vorba despre o sumă lunară maximă de aproximativ 150 de lei la care se poate aplica deducerea. Concret, ați putea scuti cel mult o sumă de aproximativ 24 de lei pe lună.

Diurna

Dacă vă deplasați în interes de serviciu, aveți dreptul la plata cheltuielilor de transport și cazare, precum și la o indemnizaţie de delegare, potrivit legislației muncii. Vorbim, practic, despre diurnă, ce se acordă pe zi calendaristică atât pentru deplasările în țară, cât şi pentru cele în străinătate, într-un cuantum stabilit de lege. Indemnizația zilnică de delegare sau de detașare este de 17 lei/zi (diurna internă), cuantum stabilit prin intermediul Hotărârii Guvernului nr. 1860/2006. Această diurnă nu este inclusă în veniturile salariale şi nu este impozabilă, conform reglementărilor fiscale în vigoare. Recent, redacția noastră a întocmit un ghid complet al diurnei, util atât angajatorilor, cât și salariaților.

Cadourile oferite de angajator nu sunt impozabile, în anumite condiții

Cadourile, inclusiv tichetele cadou oferite de angajatori salariaţilor, cât şi cele oferite în beneficiul copiilor minori ai acestora, cu ocazia Paştelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului şi a sărbătorilor similare, precum şi beneficiile de acest tip oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt neimpozabile, în măsura în care valoarea acestora pentru fiecare persoană în parte nu depăşeşte 150 lei. Spre exemplu, un angajat cu un copil poate primi cadouri neimpozabile în cuantum de 300 de lei – 150 de lei pentru el şi încă 150 de lei pentru copilul său minor. Salariatul ce are doi copii minori poate beneficia de tichete cadou în valoare de 450 de lei – 150 de pentru el şi câte 150 de lei pentru fiecare dintre cei doi copii ai săi.

Alte avantaje salariale ce nu se impozitează

Potrivit Codului fiscal, există anumite venituri ce nu sunt impozabile, în sensul impozitului pe venit. Printre altele, este vorba despre:

  • ajutoarele de înmormântare, ajutoarele pentru bolile grave și incurabile, ajutoarele pentru dispozitive medicale, ajutoarele pentru naștere ori ajutoarele pentru pierderi produse în gospodăriile proprii ca urmare a calamităților naturale;
  • serviciile turistice și/sau de tratament acordate de angajator salariaților și membrilor de familie ai acestora, pe perioada concediului, conform contractului de muncă;
  • contribuțiile la fondurile de pensii facultative suportate de angajator pentru angajați, în limita a 400 euro/an/persoană;
  • primele de asigurare voluntară de sănătate suportate de angajator pentru angajați, în limita a 400 euro/an/persoană;
  • maşina de serviciu folosită în scop personal: acest beneficiu este neimpozabil dacă, la nivelul impozitului pe profit, se deduc cheltuieli cu respectivele vehicule în cotă de 50%.

(Sursa: Avocat.net)