Focus Noutati

Școală antreprenorială la Iași: o afacere de succes

mirabela angheluta osm primarie eveniment restarthome iasi

O afacere de succes are în spate multă muncă, atât a managerilor, cât și a angajaților. Însă pentru ca totul să se desfășoare în condiții optime, principalul obiectiv al angajatorului trebuie să fie relaționarea cu angajații. Acest lucru este însă o problemă cu care multe companii se confruntă. Pentru a veni în sprijinul celor care vor să depășească acest impas, un ieșean și-a deschis propriul business, a cărui activitate este focusată chiar pe managementul resurselor umane.

După 18 ani petrecuți în Italia, Cezar Angheluță a revenit în țară și, prin intermediul proiectului RestartHome, a reușit să înființeze acasă propria afacere, cu idei și practici pe care le-a văzut în străinătate. Proiectul său presupune și o școală de antreprenoriat, astfel încât cei care sunt interesați să își pună ideile în practică și să-și deschidă o afacere, să poată învăța toate cele necesare pentru dezvoltarea business-ului. Reprezentanții companiei vor implementa strategii personalizate pentru fiecare tip de activitate pe care îl au antreprenorii, pentru a reuși să îi facă pe lucrători să obțină rezultate mult mai bune. “M-am întors să construiesc ceva, cu un partener solid, cu compania Open Source Management, o companie de consultanță, care se află în 21 de țări. Vrem să construim aici ceea ce am văzut eu în Italia, să aduc și în România. S-a vorbit mult despre acea școală de antreprenoriat, o vom construi împreună, cu antreprenori din Iași și din România. Împreună cu cei care au venit din străinătate, vrem să transmitem celor rămași în afară că se poate, avem ajutorul necesar, sunt persoane care ne vor ajuta în acest sens și să aibă curaj, că se poate”, povestește antreprenorul Cezar Angheluță pentru cei care au idei și vor să le pună în practică.

Acesta a organizat, la Primăria Municipiului Iași, un eveniment pentru antreprenorii ieșeni, împreună cu partenerul său Paolo Ruggeri, pentru a “preda” o primă lecție despre antreprenoriat. Evenimentul a adunat antreprenori din Iași dispuși să își îmbunătățească atmosfera din companie și să crească nivelul rezultatelor. RestartHome, partener al proiectului lui Cezar Angheluță, are misiunea de a contribui la creșterea numărului de afaceri înființate de persoanele provenite din Diaspora, astfel că reprezentanții oferă sprijin și participă la desfășurarea fiecărei etape a școlii de antreprenoriat. “Este un eveniment important pentru Iași, pentru mediul de afaceri ieșean, pentru că este un rezultat palpabil al proiectului Restarthome, proiect demarat împreună cu primăria municipiului Iași, și avem o primă firmă, cea mai vizibilă dintre toate, a unui domn care după 18 ani de străinătate a hotărât să se întoarcă acasă și să-și înființeze o firmă și să aducă tot ceea ce el a învățat în acești ani acasă, la Iași. Și soția lui își dorește să deschidă o mică afacere, îi vom sprijini cu tot ce putem în așa fel încât venirea lui acasă să fie un exemplu de bune practici pentru ceea ce și-a propus RestartHome. Românii vor să se întoarca acasă, pentru că pe lângă toată partea materială și pe lângă tot confortul pe care îl ai în afară, acasă ai sufletul, ai părinții, ai oamenii, e esența ta umană. Și cred că acest lucru ne face să ne întoarcem acasă, a precizat la Mirabela Miron, inițiatorul proiectului RestartHome.

Partener în proiect este și Primăria Muncipiului Iași, care se va implica în orice activitate necesară pentru a-i atrage pe ieșeni spre locurile natale. Primarul  Mihai Chirica susține că “e o nouă etapă din șirul de acțiuni pe care le întreprindem pentru a aduce cât mai mulți ieșeni acasă. Avem proiectul RestartHome, acest eveniment care vine să deschidă școala antreprenorială pentru cei care fac parte din diaspora românească astăzi. Sigur și alte măsuri care vizează atragerea și a forței de muncă exportate și de care avem nevoie în țară. Ar veni mulți dintre românii performanți acasă, cei de care avem neapărat nevoie dacă am putea să le prognozăm stabilitate în primul rând, ca să nu fie nevoiți să mai plece încă o dată .