Focus Noutati Promo

Secrete din lumea locală a afacerilor: cum să produci 11.000 de euro în fiecare zi

Robor la trei luni a crescut din nou

Cele mai mari zece venituri obţinute de persoanele fizice autorizate din judeţ însumează 70 milioane de lei. Cel mai venit brut este obţinut de un bărbat şi este în valoarea de 18,41 milioane de lei. El este autorizat, potrivit datelor oficiale, să realizeze comerţ cu flori, plante şi animale de companie.

“Ziarul de Iaşi” a alcătuit topul celor mai mari venituri din activităţi independente pe anul 2016. În acest top sunt zece nume de ieşeni care fac bani frumoşi din activităţi la care nici nu v-aţi gândit că pot fi aşa bănoase. Clasamentul realizat de cotidianul nostru a fost realizat pe baza informaţiilor fiscale preluate de pe site-ul Ministerului de Finanţe. Suma veniturilor brute obţinute de aceşti zece ieşeni se ridică la aproape 70 de milioane de lei, impozabili. Putem spune că unele dintre cele mai bănoase domenii de activitate sunt comerţul cu suplimente alimentare, modelare corporală, videochat, agricultură, sau lichidări de firme.

Milioane din comerţul de flori

Prima poziţie în topul nostru este dominată de un ieşean care face bani din suplimente alimentare şi este legat de numele magazinelor naturiste Floare de Colţ. Acesta se numeşte Ionuţ Andrei Lăture Zaharia. El are o întreprindere individuală şi a realizat un venit brut de 18,41 milioane de lei (11.000 euro/zi). Domeniul de activitate în care a realizat aceşti bani “frumoşi” este “Comerţul cu amănuntul flori, plante, seminţe, animale de companie”. Pe Internet, pe pagina de profil al acestuia este menţionat ca fondator al companiei FDC Natura Group, în anul 2009, însă numele lui este legat şi de Dacia Plant. În dreptul studiilor, acesta are trecut că are diplomă de masterat în Administrarea Afacerilor iar ca domeniu de studiu, Operaţiuni comerciale şi de achiziţii. Jurnaliştii “Ziarul de IaşI” au încercat să dea de omul de afaceri, însă din cele trei numele de telefon găsite, două erau închise, iar la al treilea nu răspundea nimeni. Însă, Ionuţ Andrei Lăture Zaharia a specificat pe site-urile firmelor pe care le coordonează despre începuturile sale şi amploarea afacerilor pe care le desfăşoară. “După patru ani de muncă pe teren, agent al unei companii producătoare de suplimente alimentare, am decis că este momentul să implementez un concept îmbunătăţit de magazine naturiste. Începând cu luna mai 2009, am inaugurat primul magazin în Iaşi, al doilea magazin în octombrie 2010. Partea antrenantă a fost aprilie 2011 când am deschis în Real Bacău. Până în octombrie 2016 am deschis încă 37 de magazine, trei dintre ele fiind închise. Toate acestea lângă o echipă tânără, ambiţioasă şi frumoasă. Primul magazin şi primul angajat încă sunt pe poziţii”, se confesează omul de afaceri ieşean. Al doilea loc în clasamentul nostru este ocupat de o femeie, Gianina Lupu iar activitatea din care face bani este cea a saloanelor de modelare corporală. În anul 2016, activitatea care i-a adus încasări care are stârni invidia oricui: 10,1 milioane de lei. Domeniul de activitate din care a scos bani a fost “Comerţul cu amănuntul, bunuri ocazie vândut în magazin”. Contactată de jurnaliştii Ziarul de Iaşi, femeia s-a arătat la început suspicioasă, însă ne-a spus “secretul” afacerii ei. “Multă muncă şi perseverenţă”. Pe site-ul acesteia unde îşi promovează serviciile scrie că oferă consiliere psihologică, dezvoltare personală, managementul stresului, reflexoterapie, masaj terapeutic, şi masaje de înfrumuseţare.

Bani storşi din videochat: 15 lei/minut

Al treilea loc în clasamentul nostru figurează un ieşean care este deja celebru pentru activitatea din care scoate bani grei: videochat-ul. Este vorba despre George Ciprian Drăgoiu, cel care coordonează trei videochat-uri din Iaşi: Lucky Studio, Preciosa şi Hey Lux. Ultimul dintre ele este deja arhicunoscut după publicitatea “originală” pe care o face prin municipiul Iaşi, cu preponderenţă în campusurile studenţeşti, plimbând cele trei autoturisme de lux BMW X6. Acesta a scos din această activitate, în anul 2016, un venit brut de 8,32 milioane de lei. Acesta este student la Facultatea de Psihologie a Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” Iaşi. “Sunt mândru de banii pe care i-am făcut. Este o afacere ca oricare alta. Însă activitatea PFA-ului meu nu are legătură cu cele trei studiouri”, ne-a spus Drăgoi. Culmea este că Drăgoi are mai multe firme, dintre care multe dintre ele sunt pe pierdere sau au fost închise. Potrivit informaţiilor preluate de site-ul Ministerului de Finanţe, una dintre primele firme înfiinţate a fost New Orange Advertising care a funcţionat până în 2014, firmă care a fost amendată de ITM pentru muncă la ngeru. O altă firmă a fost Kiwi Advertising Agency care a fost înfiinţată în 2013 iar în prezent nu mai are activitate. Alte firme ale acestuia mai sunt Lucky Girls Corporation, Lucky Girls şi Morego Interior Design dar şi un PFA care a fost radiat în anul 2012.

Cine vine tare din urmă

Locul patru în clasamentul “Ziarului de Iaşi” este ocupat de o persoană care a realizat transferuri de titluri de proprietate. Întreprinderea individuală Bernard Ştefan Ţurcanu a obţinut în anul 2016 suma brută de 5,94 milioane de lei din activităţi independente. Pe Internet, întreprinderea acestuia figurează ca fiind producătoare de lactate şi brânzeturi cu sediul în zona Poitiers. Jurnaliştii “Ziarului de IaşI’ nu au reuşit să ia legătura cu acesta pentru a-i cere să detalieze secretul succesului său în afaceri. Locul cinci în topul succesului aparţine unui ieşean care a obţinut un venit de 5,93 milioane lei din activităţi comerciale cu cafea, ceai, cacao şi condimente. Pe locul şase se află Gheorghe Popuţoaia, care a obţinut 4,9 milioane lei din cultivarea cerealelor, porumbului şi a altor cereale. Al şaptelea loc este deţinut de către Corina Gabriela Doroftei cu un venit de 4,39 milioane lei, rezultat din comerţul cu amănuntul a produselor alimentare, băuturi şi tutun. Lichidatorul Corneliu Mititelu se află pe locul opt al clasamentului nostru, cu un venit de 3,76 milioane lei, obţinuţi din activităţi juridice. Mititelul este unui dintre cei mai buni şi prolifici lichidatori din Iaşi, brandul Management Reorganizare şi Lichidare SPRL fiind legat de numele său. Acesta a administrat sau a lichidat unele dintre cele mai mari societăţi din Iaşi printre care cele care deţineau hotelurile Traian şi Astoria, Nicolina SA, Avicola SA, SC CET SA, compania Nova Construct, Moldomobila SA. Pe locul 9 se află o tânără în vârstă de 30 de ani, Maria Roxana Şaramet, care a obţinut un venit brut de 3,53 milioane lei, din activităţi comerciale cu ridicata îmbrăcăminte şi încălţăminte. Pe ultimul loc, se situează Raluca Olaru, cu un venit de 3,47 milioane lei, obţinuţi din intermedierea unor produse nespecificate.

(Sursa: Ziarul de Iași)