Focus Promo

Ziua Naţională a Contabilului Român la Iaşi. Profesia contabilă – azi şi în viitor

20901393_420095261720486_8942703577161692828_o

 

Ziua Naţională a Contabilului Român a fost sărbătorită pentru al 13-lea an consecutiv, inclusiv la Iaşi, cu acest prilej fiind premiaţi cei mai buni membri ai filialei, persoane fizice şi juridice şi acordate diplome de merit celor care au contribuit la promovarea şi dezvoltarea profesiei contabile.

Este mereu un prilej de sărbătoare şi de punere în evidenţă a rolului şi a locului contabilului în societate, precum şi a organizaţiei profesionale a contabililor – C.E.C.C.A.R.

Ziua de 21 septembrie este o zi a echilibrului în tot ce înseamnă contabilitatea, ca factor de creştere economică, şi profesia contabilă, ca apărător a interesului public, sub coordonarea organismului profesional CECCAR. Profesia contabilă este privită ca cea care gestionează, calculează şi păstrează echilibrul între “cât trebuie” şi “de unde luăm”. Simbolul profesiei contabile este contul, instrument care se reprezintă de cele mai multe ori sub forma unui T sau a unei balanţe. Nu mai punem la socoteală faptul că există chiar şi un alt instrument de lucru cu denumirea de Balanţă. Toate acestea au determinat să se aleagă o zi care să sugereze echilibrul şi să aibă legătură cu instrumentele de lucru ale profesiei noastre. Astfel, s-a ales ziua de 21 septembrie, ziua echinocţiului dintre vară şi toamnă, când ziua este egală cu noaptea, zi care constituie începutul zodiei Balanţă.

21686934_420095258387153_3018864766861547823_o

Într-un cadru festiv, la Grand Hotel Traian, Centrul de conferinţe – Sala “Mihai Eminescu”, evenimentul a reunit peste 160 persoane, oficialităţi de pe plan local, reprezentanţi ai instituţiilor publice locale, reprezentanţi ai mediului academic, economişti din întreprinderi, oameni de afaceri şi membri ai filialei.

Importanţa evenimentului la nivel naţional, numărul mare de participanţi şi prezenţa celor mai importante instituţii ale statului cu care avem o bună colaborare sunt dovada că profesia contabilă se bucură de respect şi de recunoaşterea valenţelor pe care le are în slujirea interesului public. Mulţumim reprezentanţilor Camerei de Comerţ şi Industrie, Oficiului Registrului Comerţului, Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Iaşi, Casei Judeţene de Pensii, Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială Iaşi, P.J.I.M.M. Iaşi, UGIR Filiala Iaşi, Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor, CAFR – Reprezentanţa Regională Iaşi, ANEVAR Filiala de Nord Est, Iaşi TV Life, Tele Moldova care ne-au onorat cu prezenţa la acest eveniment.

Cei prezenţi au ţinut discursuri de apreciere a profesiei contabile, adresând în acelaşi timp sincere felicitări auditoriului pentru profesionalismul şi competenţa de care dau dovadă în relaţiile socio-profesionale, inclusiv în relaţia cu statul.